miercuri, 10 februarie 2010

Supa crema de conopida cu iaurt


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 196 / kj 823 / proteine 8 g / glucide 11 g / grasime 13 g / colesterol 37 mg / sodiu 77 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: aceasta supa merge perfect ca fel intai la o friptura de pasare sau de miel.

Ingrediente:


  • 1 conopida

  • 1/2 l apa

  • 2 linguri de unt

  • 2 linguri fulgi de migdale

  • 1 ceapa

  • 1 lingua faina

  • sare

  • nucsoara proaspat rasa

  • 200 g iaurt gras

  • 1/4 l lapte

  • 1-2 fire de patrunjel

Preparare:



  1. Se curata conopida, se desface in buchetele si se spala. Se pune in cantitatea de apa indicata si se da intr-un clocot, la foc mare. Apoi se reduce temperatura, se acopera oala si se continua fierberea timp de 8-10 minute. Se scot buchetelele de conopida si se pastreaza apa in care au fiert.

  2. Se topeste untul la foc mediu. Se rumenesc in el fulgii de migdale 1-2 minute, se scot cu spumiera si se pun deoparte. Se curata ceapa, se toaca si se caleste 5 minute in acelasi unt, la o temperatura constanta.

  3. Se adauga faina, sarea si nucsoara, amestecandu-le bine. Se toarna pe deasupra apa in care a fiert conopida si se continua fierberea pana ce supa se leaga. Se ia de pe foc. Se adauga conopida si iaurtul si se fac piure.

  4. Se inglobeaza laptele prin amestecare si se mai infierbanta o data supa la foc potrivit, fara a da in clocot. Intre timp se spala patrunjelul se zvanta si se toaca. Se pune supa in farfurii, se presara peste ea fulgii de migdale si patrunjelul si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu