marți, 9 februarie 2010

Piure de naut cu sunca presata

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 353 / kj 1483 / proteine 26 g / glucide 40 g / grasimi 9 g / colesterol 31 mg / sodiu 491 mg.

BINE DE STIUT: puteti fierbe chiar dumneavoastra nautul: 200 g de naut boabe uscat se pun peste noapte la inmuiat in apa. A doua zi se fierb cu o frunza de dafin, 15 minute, in oala minune.

Ingrediente:
  • 1 legatura de menta proaspata
  • 1-2 catei de usturoi
  • 500 g naut (din conserva)
  • sare
  • piper negru
  • 2 linguri smantana grasa
  • 4-8 felii de sunca presata

Preparare:

  1. Se spala frunzele de menta. Se curata usturoiul. Se scurge nautul.
  2. Se face un piure cu nautul, majoritatea frunzelor de menta si usturoiul. Se pune sare si piper dupa gust si se adauga smantana.
  3. Se serveste piureul cu sunca presata si cu restul frunzelor de menta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu