miercuri, 10 februarie 2010

Supa crema de cartofi cu praz


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 125 / kj 538 / proteine 4 g / glucide 15 g / grasime 6 g / colesterol 15 mg / sodiu 22 mg.

BINE DE STIUT: aceasta supa poate fi servita si rece. Daca prin racire se ingroasa prea tare, se va subtia cu lapte.

Ingrediente:


  • 2 fire de praz mijlocii (numai partea alba)

  • 1 ceapa mica

  • 300 g cartofi

  • 2 linguri unt

  • 1/2 l apa

  • 125 ml lapte

  • sare

  • 1 lingura chives sau codite de ceapa verde, tocate

  • piper negru

Preparare:



  1. Se curata prazul si se taie in rondele. Se curata ceapa si se toaca. Se spala cartofii, se decojesc si se taie in cubulete.

  2. Se topeste untul la foc mediu. Se adauga cartofii , prazul si ceapa si se calesc 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apa si se da intr-un clocot la foc mare, apoi se reduce focul si se fierbe supa acoperita 15 minute, pana se inmoaie cartofii.

  3. Se paseaza legumele. Se adauga sare si piper si se infierbanta din nou supa, fara a se da in clocot.

  4. Se imparte supa in 4 farfurii, se presara chives sau coditele de la ceapa vede si piper si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu