Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 125 / kj 538 / proteine 4 g / glucide 15 g / grasime 6 g / colesterol 15 mg / sodiu 22 mg.
BINE DE STIUT: aceasta supa poate fi servita si rece. Daca prin racire se ingroasa prea tare, se va subtia cu lapte.
Ingrediente:
BINE DE STIUT: aceasta supa poate fi servita si rece. Daca prin racire se ingroasa prea tare, se va subtia cu lapte.
Ingrediente:
- 2 fire de praz mijlocii (numai partea alba)
- 1 ceapa mica
- 300 g cartofi
- 2 linguri unt
- 1/2 l apa
- 125 ml lapte
- sare
- 1 lingura chives sau codite de ceapa verde, tocate
- piper negru
Preparare:
- Se curata prazul si se taie in rondele. Se curata ceapa si se toaca. Se spala cartofii, se decojesc si se taie in cubulete.
- Se topeste untul la foc mediu. Se adauga cartofii , prazul si ceapa si se calesc 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apa si se da intr-un clocot la foc mare, apoi se reduce focul si se fierbe supa acoperita 15 minute, pana se inmoaie cartofii.
- Se paseaza legumele. Se adauga sare si piper si se infierbanta din nou supa, fara a se da in clocot.
- Se imparte supa in 4 farfurii, se presara chives sau coditele de la ceapa vede si piper si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu