marți, 9 februarie 2010

Legume marinate



Pentru 4 portii; 1 portie: kcal 174 / kj 731 / proteine 4 g / glucide 12 g / grasimi 12 g / colesterol 0 mg / sodiu 335 mg.


PROPUNERE DE SERVIRE: va sugeram sa oferiti legumele astfel preparate ca aperitiv la o masa italieneasca.
Ingrediente:
2 morcovi mari
1/2 conopida
180 g miez de anghinare (din conserva)
75 g masline negre fara samburi
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline extra virgin
sare
piper
1 lingura patrunjel tocat
Preparare:
  1. Se ia o tigaie mare in care se toarna apa si se pune la fiert. Intre timp se razuiesc morcovii, se taie rondele si se pun in apa care fierbe. Se reduce flacara, se acopera tigaia si se mai lasa 2 minute sa fiarba incet.
  2. Se spala conopida, se desface in buchetele si se adauga la morcovi. Se lasa legumele la fiert inca 6 minute.
  3. Se scurge apa. Apoi se trec legumele sub un jet de apa rece, se pun intr-un vas si se adauga miezurile de anghinare scurse, maslinele, zeama de lamaie si uleiul. Se pune sare si piper dupa gust si se amesteca usor.
  4. Legumele se aseaza pe un platou, se orneaza cu patrunjel tocat si se servesc cat sunt calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu