Ingrediente aluat:
- 150 g faina
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1 ou
- 150 ml lapte
- ulei pentru prajit
- sare
Umplutura:
- 100 g boabe de struguri negri
- 4 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 1 lingura coniac
- 1 lingurita scortisoara
Sosul:
- 4 linguri suc de fructe
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Preparare:
Se amesteca faina cu sarea, scortisoara,oul batut si laptele, pana cand se obtine o compozitie omogena. Din aceasta compozitie se coc clatite, folosindu-se foarte putin ulei pentru prajit.Pentru umplutura, se fierbe un sirop din zahar si apa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga coniacul,scortisoara si boabele de struguri.Se fierb 5 minute, la foc mic, apoi se lasa la racit.La mijlocul fiecarei clatite se pune cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura. Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu