marți, 12 octombrie 2010

Prajitura cu prune si nuci

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • un varf de sare

Umplutura

  • 800 g prune
  • 4 linguri zahar
  • 200 g miez de nuca zdrobit

Crema:

  • 6 linguri zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • zahar pudra pentru ornat

Preparare:

Se amesteca bine faina cu untul, zaharul,sarea si ouale, pana cand se obtine un aluat potrivit de tare. Se intinde din el o foaie in tava mare de aragaz, unsa si tapetata. Se pune tava la cuptor pentru 15-20 minute, cat sa se coaca foaia pe jumatate. Se scoate tava din cuptor si deasupra foii se aseaza prunele taiate in jumatati, cu partea bombata in jos. In locul samburilor se pune cate putin zahar si cate putin miez de nuca. Se pune din nou tava la cuptor, pana cand se topeste zaharul. Intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la urma albusurile batute spuma. Se omogenizeaza prin rasturnare si se toarna compozitia obtinuta peste prune. Se coace prajitua la foc potrivit. Se taie calda si se serveste presarata cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu