- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 50 ml zeama de lamaie
Crema:
- 300 g unt
- 150 g zahar praf
- 300 g lapte
- 50 g zahar tos
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingura coniac
Ornare:
- 500 g struguri albi si negri
Preparare:
Se freaca bine galbenusurile si zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie si faina. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 3 foi rotunde pe dosul unei tavi cu diametrul de 25 cm.
Pentru crema, se fierbe laptele cu zaharul tos, la foc mic, pana cand cantitatea se reduce la o treime din cantitatea initiala. Se freaca untul spuma, se adauga zaharul vanilat, coniacul, zaharul si laptele racit. Se bate amestecul bine, pana cand crema se leaga. Se unge o foaie cu jumatate din crema, in care s-au amestecat boabe de struguri albi. Se pune deasupra alta foaie. Peste aceasta se pune un strat de crema in care s-au amestecat struguri negri. Se pune a treia foaie si se unge cu un strat foarte subtire de crema. Se orneaza cu jumatati de boabe de struguri albi si negri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu