marți, 12 octombrie 2010

Prajitura cu struguri

Foile:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 ml zeama de lamaie

Crema:

  • 300 g unt
  • 150 g zahar praf
  • 300 g lapte
  • 50 g zahar tos
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingura coniac

Ornare:

  • 500 g struguri albi si negri

Preparare:

Se freaca bine galbenusurile si zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie si faina. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 3 foi rotunde pe dosul unei tavi cu diametrul de 25 cm.

Pentru crema, se fierbe laptele cu zaharul tos, la foc mic, pana cand cantitatea se reduce la o treime din cantitatea initiala. Se freaca untul spuma, se adauga zaharul vanilat, coniacul, zaharul si laptele racit. Se bate amestecul bine, pana cand crema se leaga. Se unge o foaie cu jumatate din crema, in care s-au amestecat boabe de struguri albi. Se pune deasupra alta foaie. Peste aceasta se pune un strat de crema in care s-au amestecat struguri negri. Se pune a treia foaie si se unge cu un strat foarte subtire de crema. Se orneaza cu jumatati de boabe de struguri albi si negri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu