marți, 12 octombrie 2010

Pateuri cu prune

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 500 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet de mere
  • 150 ml apa
  • sare
  • 500 g prune
  • 1 ou pentru uns deasupra

Preparare:

Se framanta bine un aluat din faina, galbenus,zeama de lamaie, sare si apa foarte rece. Se pune aluatul la frigider pentru 15 minute.

In acest timp, se freaca untul cu o lingura de lemn pentru a elimina zerul ramas in compozitie. Se pune apoi si untul (strans in forma de dreptunghi) la frigider pentru 15 minute. Se intinde in forma de dreptunghi din aluatul tinut la rece. Se pune in mijlocul aluatului untul si se acopera cu aluatul. Se intinde aluatul obtinut cu sucitorul, apoi se impacheteaza in patru, se intinde din nou cu sucitorul o foaie si se impacheteaza in trei. Se pune aluatul la rece pentru 20 de minute. Impachetarile in patru si in trei se repeta de trei ori. De fiecare data se pune aluatul la frigider pentru 15-20 de minute.

Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de 1 cm. Se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde. Pe fiecare se pune cate o jumatate de pruna presarata cu zahar. Se ung cu ou batut marginile rondelei de aluat si se coc pateurile la foc potrivit in tava stropita cu apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu