Aceasta budinca rapida, pe care o puteti prepara in ultimul moment, poate folosi aproape orice fruct de sezon. Obisnuita frisca batuta este inlocuita aici de o mixtura de frisca si iaurt cu continut mic de grasimi; in ciuda continutului scazut de grasimi, acest desert este minunat de bogat si de cremos.
Portii 4
* 300 g amestec de fructe moi, ca zmeura, mure, afine sau coacaze
* 55 g zahar tos
*150 ml frisca
*coaja rasa de la 1/2 portocala
*150 ml iaurt bio cu continut scazut de grasimi
* coaja de portocala rasa fin, ca decor (optional)
1. Se pun deoparte circa 55 g de fructe, pentru decor. Restul se amesteca intr-o cratita cu 2 linguri de apa. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb 5 minute sau pana devin moi si suculente. Se adauga zaharul si se amesteca.
2. Se ia mixtura de pe foc si se lasa sa se raceasca incet. Se toarna intr-un robot de bucatarie sau blender si se transforma in piure. Se preseaza piureul printr-o sita, ca sa se indeparteze samburii. Se pune piureul deoparte, ca sa se raceasca complet.
3. Se bate frisca cu coaja de portocala, pana se ingroasa. Se adauga iaurtul si se incorporeaza in frisca, apoi se amesteca cu piureul de fructe.
4. Se toarna desertul in boluri pentru desert. Se raceste bine inainte de a se servi decorat cu fructele puse deoparte si coaja de portocala, daca se foloseste.
Fiecare portie contine: 230 kcal,3 g proteine, 15 g grasimi, 22 g carbohidrati, 2 g fibre.
Cateva idei
- pentru o crema de agrise, inlocuiti fructele cu 450 g agrise (nu pastrati pentru decor) si mariti continutul de zahar la 115 g. Gatiti agrisele 15 minute pana se inmoaie. Aceasta varianta cu agrise contine 6 portii.
- pentru o crema cu capsuni, feliati 225 g capsuni, pastrand 4 dintre ele intregi, pentru decor, si presarati feliile cu zahar. Lasati-le 30 de min., pana cand fructele au lasat suc, apoi faceti-le piure. Adaugati-le la mixtura de frisca si iaurt. Serviti crema decorata cu capsunile puse deoparte, taiate in patru sau feliate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu