Pentru 6 portii
( 3 ore la congelare)
- 250 g zahar praf
- 6 oua
- 200 g smantana proaspata pentru frisca
- 100 g zahar praf pentru frisca
- 200 ml lapte
- 1 baton de vanilie
Se fierbe laptele cu batonul de vanilie si apoi se lasa acoperit la racit. Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar praf pana se obtine o compozitie spumoasa, albicioasa. Se scoate batonul de vanilie din lapte, se despica si semintele se pun inapoi in lapte. Se toarna laptele peste galbenusuri si se fierbe amestecul la bain-marie. Cand incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc. Se bat albusurile spuma. Se bate smantana pentru a obtine frisca. Se amesteca spuma de albusuri cu frisca si cu crema obtinuta la bain-marie. Se omogenizeaza si se pune amestecul la congelator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu