- 200 g zahar
- 300 ml apa
- 4 lamai
- 1 albus
- 1 grapefruit
Se pun apa si zaharul intr-o craticioara, la foc potrivit. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva. Se curata cat mai subtire coaja de la 2 lamai si se pune in siropul de zahar. Se lasa sa fiarba 3 minute si apoi se ia vasul de pe foc. Se acopera si se lasa sa se raceasca. Se stoarce sucul din toate lamaile si din grapefruit si se adauga in vasul cu sirop rece. Se strecoara siropul si se pune la congelator pentru 4 ore. Se amesteca din cand in cand. Se bate albusul spuma si se adauga in compozitia inghetata pe jumatate. Se amesteca bine si se pune din nou la congelator. Dupa 2 ore se poate servi sorbetul de citrice in castroane de sticla, ornate cu coaja de lamaie taiata in fasii subtiri si fiarta 5 minute in sirop de zahar.
Este bine sa stiti...
Sorbetul este un preparat asemanator inghetatei, in compozitia caruia in loc de lapte si frisca se pun apa fiarta sau sucuri de fructe.
In loc de siropul de zahar, apa si suc de lamaie se poate folosi suc poraspat de fructe ( 300 ml).
Coaja de citrice adaugata la sirop nu trebuie sa aiba si partea alba pentru ca sorbetul va fi amar. De aceea, citricele se curata in strat subtire cu un cutit bine ascutit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu