- 500 g biscuiti integrali
- 150 g unt
- 800 g mascarpone
- 200 g branza de vaci dulce
- 10 oua
- 300 g zahar
- arome
- 2 linguri unt pentru uns tava
- 1 lingura pesmet pentru tapetat tava
Sos de afine
- 500 g afine
- 300 g zahar
- 1 lamaie
Ornare
- afine proaspete
- coaja de lamaie
Se zdrobesc biscuitii pentru a obtine un pesmet cat mai fin. Se amesteca pesmetul cu 2 oua si cu 150 g unt. Se intinde din aceasta compozitie o foaie intr-o tava rotunda de 25 cm, unsa si tapetata. Se amesteca crema mascarpone cu branza de vaci, bine scursa de zer, sfaramata cu o furculita si trecuta prin sita. Se adauga ouale ramase, zaharul si aromele, la alegere (vanilie,ghimbir ras, esenta de migdale, lamaie,etc). Se toarna amestecul peste biscuiti. Se pune tava la cuptor, la foc moderat, pentru cel putin 45 minute. Se scoate apoi prjitura din cuptor si se lasa la racit. Pentru sosul de afine, se pun afinele alese de frunzulite si spalate, intr-o cratita cu zaharul. Se fierb pana cand fructele incep sa se zdrobeasca. Se adauga zeama de lamaie si se ia sosul de pe foc. Se lasa la racit. Se orneaza prajitura cu afine proaspete si coaja de lamaie taiata in fasii subtiri. La servire, se adauga pe fiecare felie putin sos de afine rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu