- 300 g biscuiti de ovaz
- 150 g unt
- 750 ml sampanie rose
- 200 ml ceai verde
- 250 g zahar
- 150 ml smantana proaspata sau caimac
- 250 g frisca obtinuta din smantana proaspata
- 300 g fructe: visine, cirese, coacaze
Se incalzeste putin sampania, amestecata cu ceaiul verde si se adauga treptat, amestecand incontinuu, smantana in care s-a dizolvat zaharul. Se face un piure din 250 g fructe si se amesteca cu sampania. Se pun in acest amestec si cateva fructe intregi (fara samburi). Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se intinde amestecul intr-o tava rotunda, tapetata cu folie. Peste acest blat de biscuiti se toarna amestecul de sampanie cu fructe. Se pune vasul la congelator pentru 3 ore. Se amesteca din cand in cand in vas. Cand compozitia este inghetata, se scoate din vas cu folie cu tot si apoi se pune pe un platou tinut la rece. Se toarna deasupra un strat de frisca si se orneaza cu fructe proaspete sau cu piure de fructe. Se taie in felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa calda si se serveste pe farfurioare tinute la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu