luni, 14 iunie 2010

Tort din ciocolata alba cu zmeura

Pentru 16 portii
(12 ore racire)
  • 250 ml frisca
  • 500 g ciocolata alba
  • 250 g branza Mascarpone
  • 500 g zmeura
  • frunze de menta pentru ornare

Se topeste ciocolata si se amesteca bine cu frisca. Se omogenizeaza compozitia la foc potrivit. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie branza mascarpone. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 23 cm cu folie de plastic. Se aseaza pe folie zmeura curatata de codite si frunze. Deasupra se toarna compozitia cu ciocolata. Se uniformizeaza si se pune la frigider pentru mai multe ore, pana cand se intareste bine stratul de ciocolata. Inainte de servire, se scoate tava din frigider si se rastoarna tortul pe un platou, cu fructele in sus. Se taie felii cu un cutit cald si se orneaza cu frunze de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu