marți, 15 iunie 2010

Tort din fulgi de cereale cu inghetata

Pentru 8 portii
( 3 ore la congelare)
  • 600 g muesli (fulgi de cereale, simpli sau cu fructe uscate)
  • 200 g unt
  • 100 g zahar praf

Crema:

  • 500 g crema mascarpone
  • 150 g zahar praf
  • 400 g mure ( sau alte fructe de padure)

Inghetata:

  • 175 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie

Se dau muesli prin masina de tocat. Pesmetul obtinut se amesteca cu untul topit. Daca amestecul este prea tare, se poate adauga putin lapte, daca este prea moale, se adauga fulgi. Se intind din compozitie 2 foi rotunde cu diametru de 25 cm si se coc foile pe o tava unsa, la foc potrivit, 15 minute. Pentru crema, se amesteca mascarpone cu zaharul si cateva fructe. Pentru inghetata, se fierbe laptele cu batonul de vanilie maruntit si se lasa acoperit la racit. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cand se obtine o compozitie cremoasa, se toarna laptele caldut, strecurat, amestecand incontinuu. Se pune vasul la bain-marie si se fierbe compozitia pana cand incepe sa se ingroase. ( nu trebuie fiarta, ci doar tinuta pana da in clocot). Se amesteca tot timpul, pentru a obtine o compozitie cat mai fina. Se ia compozitia de pe foc, se lasa la racit si se toarna in tava de congelat. Se amesteca inghetata din cand in cand, in timpul congelarii. Se umplu foile de cereale cu crema. Se pune tortul la frigider pana in momentul servirii. Cu 10 minute inainte de servire, se scoate tortul si se intinde deasupra lui un strat gros de inghetata. Se orneaza cu fructe proaspete. Se taie tortul cu un cutit inmuiat in apa calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu