marți, 22 noiembrie 2011

Tiramisu


Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 pliculet capuccino vanilie
  • 2 pliculete ness
  • 2 plicuri praf de frisca Dr. Oetker
  • 250 g mascarpone
  • coniac
  • 1 punga piscoturi (Balocco)
Albusurile se bat spuma, se adauga cele 2 plicuri de praf de frisca si pliculetul de capuccino.
Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste dupa care se adauga mascarpone.
Se amesteca cele doua compozitii foarte incet cu o lingura de sus in jos.
Se pregateste siropul intr-un ibric pe foc cu zahar + ness si dupa, se ia de pe foc si se adauga alcoolul(coniacul).
Intr-o tava mai inalta se aseaza piscoturile cu partea abraziva in jos pana se umple toata tava incercand sa acoperim toate spatiile, dupa care se insiropeaza si se adauga un strat de crema, de regula se pun 2 straturi de piscoturi si 2 de de crema. Intotdeauna ultimul strat trebuie sa fie de crema peste care se presara ness, eu am pus si niste bombonele de ciocolata alba si neagra.
Se lasa la frigider cateva ore sau intr-un spatiu rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu