joi, 17 aprilie 2014

Tort de ciocolata fara faina


INGREDIENTE:

250g ciocolata menaj
70g unt
5 oua
coaja rasa de portocale
200g zahar
2 linguri esenta rom
cateva picaturi suc de lamaie
frisca Hulala mica

Topim ciocolata si untul la bain-marie, dupa ce s-a topit, lasam sa se raceasca 1 min si adaugam galbenusurile, unul cate unul pana se incorporeaza bine.
Adaugam coaja de la portocala si romul.
Batem albusurile spuma si adaugam zaharul treptat si batem in continuare pana se dizolva bine.
Adaugam jumatate din albusuri in compozitia de ciocolata si amestecam cu miscari de jos in sus foarte incet. 
Adaugam si restul de albus si procedam la fel.
Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata pe fund cu hartie de copt si cu unt pe peretii laterali.
Compozitia se pune in cuptorul incalzit cam 35-40 min sau pana iese scobitoarea curata din ea.
Pentru acest tort eu am dublat compozitia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu