vineri, 5 martie 2010

Chec bicolor

Pentru 16 portii:
Ingrediente:
  • 500 g unt
  • 500 g zahar
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 5 oua
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata neagra de menaj
  • 1 lingurita esenta de vailie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 250 g zahar
  • 50 g faina
  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao

Preparare:

Se freaca untul cu zaharul pana cand acesta se dizolva si apoi se adauga pe rand, ouale, laptele, bicarbonatul si faina. Se imparte compozitia in doua castroane. In primul castron se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, in al doilea castron se pune ciocolata rasa si cacaoa. Se amesteca bine ingredientele din cele doua castroane. Se pun cele doua amestecuri in doua posuri de ornat torturi. Se unge cu unt o tava mare de aragaz , se tapeteaza cu faina. Se pun cu posul sire lungi de aluat, alaturate, alternand compozitia alba cu cea neagra. Se coace foaia obtinuta la foc potrivit. Se taie foaia racita, pe lungime, in trei bucati egale. Pentru crema, se pun intr-o cratita toate ingredientele si se amesteca bine cu mixerul. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit si se fierbe pana se ingroasa crema. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se umplu cu aceasta crema cele trei foi obtinute, se suprapun si se imbraca prajitura si in exterior cu crema. Cand se suprapun foile, pentru un efect mai decorativ, este bine sa suprapuneti dungile albe peste cele negre.

Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu