marți, 12 octombrie 2010

Clatite cu struguri

Ingrediente aluat:
  • 150 g faina
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • ulei pentru prajit
  • sare

Umplutura:

  • 100 g boabe de struguri negri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura coniac
  • 1 lingurita scortisoara

Sosul:

  • 4 linguri suc de fructe
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Preparare:

Se amesteca faina cu sarea, scortisoara,oul batut si laptele, pana cand se obtine o compozitie omogena. Din aceasta compozitie se coc clatite, folosindu-se foarte putin ulei pentru prajit.Pentru umplutura, se fierbe un sirop din zahar si apa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga coniacul,scortisoara si boabele de struguri.Se fierb 5 minute, la foc mic, apoi se lasa la racit.La mijlocul fiecarei clatite se pune cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura. Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu