marți, 12 octombrie 2010

Prajitura cu prune

Ingrediente:

  • 200 g prune curatate de coaja si samburi
  • 400 g faina
  • 150 g unt sau margarina
  • 250 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 albusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata

Preparare:

Se presara prunele curatate cu putin zahar si scortisoara si se lasa sa stea asa 20-30 de minute. In acest timp se face un aluat din 150 g zahar, jumatate din cantitatea de unt, 2 galbenusuri, faina si praf de copt. Dupa ce s-a framantat bine, se intinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet. Peste foaie se aseaza prunele bine scurse de zeama, iar peste aceasta se toarna urmatoarea compozitie: 1 lingura smantana amestecata cu un galbenus, 100 g zahar si 1 albus batut spuma. Se pune tava la cuptor la foc potrivit. Cand prajitura s-a racit, se taie in bucati potrivit de mari, patrate sau dreptunghiulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu