luni, 14 iunie 2010

Cosulete cu fragute

Pentru 10 portii

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200 g faina

Crema:

  • 2 lamai
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g frisca
  • 200 g fragute

Se bat usor albusurile si se incorporeaza progresiv zaharul cu o spatula de lemn. Nu se bat prea mult. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta. Se lasa compozitia sa se odihneasca 15 minute. Pentru copt, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se taie din hartie de copt discuri (de aprox. 12 cm) peste care se toarna putin din compozitia obtinuta. Se niveleaza cu o spatula pentru a obtine un strat subtire care sa acopere suprafata discului. Se pune la cuptor pentru 3 minute. Cat sunt fierbinti, se desprind rondelele de pe hartie si se baga intr-un pahar sau bol cu diametrul mai mic, de aproximativ 8-10 cm, pentru a forma un cosulet. Fiind un diametru mai mic, se vor ridica marginile rondelei si astfel se obtin cosuletele care se lasa la racit.

Pentru crema, se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topit, sucul si coaja de lamaie. Se pune la bain-marie si se bate cu telul pana devine consistenta. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se adauga frisca si se amesteca pana se omogenizeaza. In fiecare cosulet se pune cu un pos crema, apoi se decoreaza cu fragute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu