vineri, 4 iunie 2010

Smoothie de mango

Smoothie este o bautura din fructe, groasa ca un milk shake, care poate fi preparata fie cu lapte sau iaurt, fie doar ca un piure obtinut din pulpa si sucul fructelor. Poate fi folosit aproape orice fruct proaspat, singur sau in combinatie cu altele.
Portii 2
  • 1 mango copt
  • 150g iaurt cu continut redus de grasimi, racit
  • 300 ml lapte semidegresat racit
  • 1 lingurita miere sau dupa gust
  • seminte de la 6 pastai de cardamom
  1. Se descojeste fructul de mango si se taie miezul de pe sambure. Se toaca miezul si se pune intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine un piure omogen
  2. Se adauga iaurtul si laptele si se continua procesarea pana ce mixtura este omogena si spumoasa. Se indulceste cu miere, dupa gust.
  3. Se toarna in 2 pahare inalte si se presara bautura cu seminte de cardamom. Se serveste imediat.

Fiecare portie contine: 207 kcal, 10 g proteine, 3 g grasimi, 37 g carbohidrati, 4 g fibre.

Cateva idei

  • Ca sa preparati un smoothie de banane, inlocuiti mango si iaurtul cu 1 banana mare feliata si 150 g iaurt cu continut redus de grasimi, aromat cu fructe tropicale.
  • Pentru a prepara un smoothie de kiwi si zmeura, folositi 2 kiwi descojite si tocate, 225 g zmeura si 300 ml suc de mere sau de struguri albi. Se indulceste, dupa gust, cu putina miere.
  • Incercati un smoothie de pere si afine negre, preparat din 2 pere, curatate de coaja si tocate, 125 g afine negre, miezul de la 2 fructe ale pasiunii si 300 ml suc de merisoare.
  • Un alt smoothie delicios este cel preparat din ananas si capsuni. Folositi 1 ananas mic curatat de coaja si cotor si apoi tocat, 225 g capsuni, 300 ml suc de mere si 1 lingura socata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu