luni, 14 iunie 2010

Tort de capsuni cu ciocolata


Pentru 4 portii
(3 ore la frigider)
  • 500 g piscoturi de sampanie
  • 200 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri
  • 150 ml frisca
  • 300 g ciocolata
Se topeste ciocolata si se tapeteaza cu ea peretii unei tavi rotunde in care s-a pus folie de copt. Se amesteca si se bat cu telul capsunile, zaharul si albusurile pana devin o spuma tare. Pentru o reusita sigura, se bat mai intai albusurile cu zaharul si apoi se incorporeaza capsunile zdrobite cu furculita. Se tapeteaza cu piscoturi de sampanie tava de ciocolata. Se toarna o parte din spuma peste care se aseaza un strat de piscoturi. Apoi iar spuma si iar piscoturi, pana cand se termina ingredientele. Deasupra ,e bine sa fie piscoturi. Se pune vasul la frigider pentru cel putin 3 ore. Se scoate din frigider, se rastoarna pe un platou si se garniseste cu capsuni, frisca si fulgi de ciocolata.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu