joi, 3 iunie 2010

Sufleu de caise





Pastrati la indemana cutii cu caise sau alte fructe conservate in suc propriu, si veti putea sa preparati in doar cateva minute aceste sufleuri - deserturi delicioase si impresionante. Aceste deserturi simple nu contin cantitatile mari de zahar si oua aflate in majoritatea retetelor de sufleu.

Portii 4

  • 1 1/2 lingurita migdale pisate sau zahar tos
  • 1 cutie cu jumatati de caise conservate in suc propriu, circa 400 g, bine scurse
  • 2 oua separate
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar tos
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru finisare

zahar pudra

pudra de cacao (optional)

  1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se pune inauntru o tava de copt, sa se incinga. Se ung cu putin unt 4 castronele pentru sufleu si se presara in interior cu migdale pisate sau cu zahar tos, scuturand ceea ce este presarat in exces.
  2. Se pun intr-un robot de bucatarie sau blender jumatatile de caise, galbenusurile de ou, smantana, zaharul, extractul de vanilie si sucul de lamaie si se proceseaza pana se omogenizeaza.
  3. Se pun albusurile de ou intr-un castron curat si se bat pana ce se leaga putin. Se cerne peste ele praful de copt si se continua batutul pana se intaresc. Se pune peste albusuri mixtura de caise si se amesteca folosind o lingura mare, de metal, avand grija sa nu se amestece prea mult, iar albusurile sa se moaie.
  4. Se imparte mixtura de caise in mod egal in castronelele pentru sufleu. Se foloseste un cutit cu varful rotund pentru a trasa un cerc in centrul fiecarui sufleu; acest lucru va face ca varful se se inalte in mod uniform.
  5. Se pun castronelele pe tava de copt incinsa si se coc, in centrul cuptorului, timp de 15 minute sau pana cand sufleurile sunt crescute frumos si s-au facut aurii. Se presara imediat cu zahar pudra sau cu un amestec de zahar pudra si cacao, cernut printr-o sita, si se servesc imediat.

Fiecare portie contine: 155 kcal, 5 g proteine, 9 g grasimi, 13 g carbohidrati (din care 13 g zahar), 1 g fibre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu