marți, 15 iunie 2010

Parfait de vanilie

Pentru 6 portii
( 3 ore la congelare)
  • 250 g zahar praf
  • 6 oua
  • 200 g smantana proaspata pentru frisca
  • 100 g zahar praf pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 baton de vanilie

Se fierbe laptele cu batonul de vanilie si apoi se lasa acoperit la racit. Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar praf pana se obtine o compozitie spumoasa, albicioasa. Se scoate batonul de vanilie din lapte, se despica si semintele se pun inapoi in lapte. Se toarna laptele peste galbenusuri si se fierbe amestecul la bain-marie. Cand incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc. Se bat albusurile spuma. Se bate smantana pentru a obtine frisca. Se amesteca spuma de albusuri cu frisca si cu crema obtinuta la bain-marie. Se omogenizeaza si se pune amestecul la congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu