vineri, 19 februarie 2010

Budinca de peste cu paste

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 632 , kj 2654, proteine 36 g , glucide 60 g, grasime 28 g, colesterol 125 mg, sodiu 513 mg.

Ingrediente:
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 70 g unt
  • 225 g paste mici
  • 50 g faina
  • 600 ml lapte
  • piper
  • 250 g peste afumat
  • unt pentru forma
  • 25 g parmezan ras
  • 20 g pesmet alb

Preparare:

  1. Se pune apa la fiert, se dauga sare si ulei. Cand apa fierbe, se pun pastele, se amesteca o data si, in functie se sortiment, se fierb 6-12 minte. Apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.
  2. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se incing 50 g unt intr-o cratita si se caleste faina pana devine rumena. Se adauga treptat laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare si piper. Se mai fierbe 5 minute la foc mic.
  3. Se desface pestele si se adauga la sos. Se unge o forma cu unt, se amesteca pastele cu sosul de peste si se toarna totul in forma.
  4. Se presara peste budinca de peste branza rasa si pesmet si restul de unt sub forma de bucatele. Se da la cuptor 20-22 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu