joi, 11 februarie 2010

Supa de somon


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 372 / kj 1562 / proteine 26 g / glucide 19 g / grasime 20 g / colesterol 55 mg / sodiu 114 mg.
Ingrediente:
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingura unt
  • 300 g cartofi
  • 625 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • 400 g file sau medalioane de somon fara piele si oase
  • 1/2 l lapte
  • 2 lingurite marar sau patrunjel proaspat tocat

Preparare:

  1. Se curata ceapa si se toaca. Se incinge untul intr-o oala si se caleste ceapa 5 minute, pana devine sticloasa.
  2. Cartofii nu se decojesc, ci se spala cu grija, se curata cu peria si apoi se taie in cubulete. se adauga apa, cartofii, sarea si piperul si se lasa sa dea in clocot la foc mare. Se acopera si se continua fierberea 10 minute la foc mijlociu, pana se inmoaie cartofii. Acestia nu trebuie insa sa se zdrobeasca.
  3. Se mareste din nou focul. Fileul de somon se taie cu un cutit ascutit in cuburi, apoi se pune in supa si se lasa sa fiarba la foc moderat, timp de 3-5 minute. Se adauga laptele si se mai incinge o data supa, dar fara a da in clocot.
  4. Supa de peste se pune in farfurii si se presara cu marar. Se serveste imediat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu