joi, 25 februarie 2010

Pui cu struguri

Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 369 / kj 1550 / proteine 41 g / glucide 5 g / grasime 16 g / colesterol 134 mg / sodiu 127 mg.
PROPUNERE DE SERVIRE:
O garnitura deosebita este orezul salbatic cu ciuperci calite si ceapa rosie tocata.
Ingrediente:
  • 1 ceapa mica
  • 50 g struguri albi sau negri, pe cat posibil fara samburi
  • 2 linguri ulei
  • 4 bucati mari de piept de pui dezosat
  • sare
  • piper negru
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 125 ml vin alb sec
  • 125 ml smantana semigrasa

Preparare:

  1. Se curata ceapa si se toaca marunt, se spala strugurii si se taie fiecare boaba pe jumatate. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc potrivit. Se sareaza si se pipereaza bucatile de piept si se prajesc cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se scot din tigaie si se pun deoparte.
  2. Se adauga untul in tigaie si se topeste. Se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se freaca intr-o ceasca amidonul si vinul, se toarna in tigaie si se fierbe amestecand 1-2 minute, pana se leaga sosul. Se adauga smantana, strugurii si se mai fierb 1 minut.
  3. Bucatile de carne se pun inapoi in tigaie cu sucul pe care l-au lasat si se infierbanta. Se potriveste gustul cu sare si piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu