joi, 18 februarie 2010

Cambula cu sos de capere

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 232, kj 974, proteine 30g , glucide 6g, grasime 8 g, colesterol 90 mg, sodiu 194 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: la acest fel usor merg foarte bine jumatati de rosii calite si presarate cu parmezan.

Ingrediente:
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper negru
  • 4 bucati de cambula sau calcan
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura capere
  • bucatele de lamaie dupa gust

Preparare:

  1. Se amesteca intr-o farfurie faina, sarea si piperul si se dau fileurile prin faina.
  2. Intr-o tigaie mare, se incinge la foc potrivit jumatate din cantitatea de ulei si de unt. Se pun in tigaie 2 fileuri si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se tin la cald. In restul de ulei se prajesc celelalte 2 fileuri si se pun si ele la cald.
  3. Se toarna in sucul din tigaie apa, zeama de lamaie si se dau un clocot la foc iute. Se reduce focul si se mai fierbe sosul 2 minute, cat sa se lege. Se spala caperele, se scurg si se adauga la sos.
  4. Se toarna sosul peste fileuri, se orneaza cu bucatele de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu