vineri, 26 februarie 2010

Pandispan in sos de lamaie

Pentru 16 portii:
Ingrediente:
  • 300 g zahar
  • 120 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 120 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lamaie si 1 portocala pentru ornat

Preparare:

Se amesteca galbenusurile cu 150 g zahar pana cand se obtine o crema spumoasa. Se adauga in aceasta susul de portocale si coaja de portocala si lamaie. Se incorporeaza faina si, treptat, amestecand de sus in jos, albusurile de ou batute spuma. Se unge cu unt o tava si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia preparata in tava si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se coace pandispanul la foc potrivit, 50 de minute sau pana este rumenit uniform si ferm la apasare. Intre timp, se pregateste siropul fierband 150 g zahar cu 200 ml apa. Cand acesta incepe sa se ingroase, se dauaga in vas bucati de portocala si lamaie. Se mai fierbe 3 minute si se ia vasul de pe foc. Se scoate prajitura din tava, dupa ce s-a racit, se pune pe un platou si se toarna deasupra ei siropul fierbinte cu citrice. Se presara zahar pudra pe deasupra si se taie in felii potrivite.

Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu