vineri, 19 februarie 2010

Fructe de mare in foi de lasagna

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 254, kj 1067, proteine 12 g, glucide 15 g, grasime 14 g, colesterol 124 mg, sodiu 342 mg.

Ingrediente:
  • 1 ardei gras
  • cate doua fire de hatmatuchi si menta
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa verde
  • 4 foi de lasagna
  • 12 creveti decorticati
  • 200 g scoici
  • 4 linguri sherry
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura unt
  • piper
  • 2 varfuri de cutit sofran
  • 1/3 lingurita coaja lamaie verde
  • 3-4 linguri smantana
  • 100 g alge de mare proaspete
  • 2 esalote
  • 1 catel de usturoi

Preparare:

  1. Se curata algele, se oparesc si se clatesc cu apa rece. Se curata cepele si usturoiul. Cepele se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se curata ceapa verde, se spala, se taie in rondele. Se spala verdeturile, se zvanta si se toaca (se pastreaza putina menta pentru ornare).
  2. Se pune apa la fiert, se dauga sare si 1 lingura de ulei si se fierb foile de lasagna, cat sa ramana "al dante". Se incinge restul de ulei, se adauga untul, se caleste usor ceapa, se dauga ardeiul, usturoiul si ceapa verde, apoi crevetii, midiile si algele. Se stinge cu sherry si vin, se condimenteaza cu sare, piper si coaja de lamaie verde, se adauga smantana. Se fierbe la foc mic 3-4 minute si se adauga ierburile.
  3. Se impart foile de lasagna pe farfurii, se aseaza fructele de mare pe deasupra, se impaturesc in foaia de lasagna. Se orneaza cu frunze de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu