marți, 9 februarie 2010

Paine dospita umpluta

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 416 / kj 1747 / proteine 15 g / glucide 38 g / grasime 21 g / colesterol 38 mg / sodiu 1424 mg.

Ingrediente:
  • 100 g spanac sau ruccola
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri patrunjel tacat
  • 1 paine rotunda
  • 2 rosii coapte, de marime mijlocie
  • 75 g cascaval
  • 75 g salam taiat subtire

Preparare:

  1. Se spala bine spanacul, se alege, se zvanta si se pune deoparte. Cu ajutorul robotului de bucatarie se amesteca maslinele impreuna cu uleiul, otetul si oregano. Se adauga patrunjelul si se pune si acest amestec deoparte.
  2. Se taie un capac cu cutitul zimtat la nivelul treimii superioare a painii. Se scoate miezul din cele doua bucati, astfel incat sa mai ramana o coaja de 2.5 cm grosime (miezul poate fi congelat si folosit cu alta ocazie).
  3. Cea mai mare parte a amestecului cu ulei se toarna in painea scobita si se repartizeaza cat mai uniform. Se spala rosiile, se sterg si se taie felii.
  4. Jumatate din cantitatea de spanac, cea de rosii, cat si intreaga cantitate de branza si salam se pun in bucata mai mare de paine scobita, iar pe deasupra se pune restul de spanac si de rosii. Ceea ce a ramas din compozitie cu ulei de toarna in interiorul capacului de paine.
  5. Se acopera painea umpluta cu capacul si se preseaza cat mai bine. Se aseaza painea pe un tocator, se taie in sferturi si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu