joi, 25 februarie 2010

sosuri picante pentru pieptul de pui

Un sos rafinat poate sa transforme un fel de mancare obisnuit intr-o masa sarbatoreasca. Folositi reteta de baza de mai jos si aveti grija sa nu prjiti carnea prea mult, deoarece usuca si isi pirede gustul. Turnati peste ea unul dintre sosurile de mai jos si serviti-le cu salata, orez sau cartofi. Retetele sunt calculate pentru 4 persoane.
Reteta de baza: piept de pui la gratar
Se preincalzeste cuptorul sau sursa de foc din partea superioara a cuptorului la 275 grade. Se amesteca intr-un vas 1 lingura de unt topit cu sare si piper si se dau 4 bucati de piept de pui dezosat prin untul topit. Se pune gratarul cuptorului peste o tava si se aseaza carnea pe gratar. Se da la cuptor, la o distanta de 10 cm de sursa de caldura, si se prajeste 8 minute, pana se rumeneste carnea. Intre timp, se prepara unul dintre sosuri. Se intoarce carnea si se mai prajeste 5-8 minute, cat sa se patrunda si sa se rumeneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu