marți, 23 februarie 2010

Rulada cu castane

Pentru 8 portii:

Ingrediente:


  • 300 g zahar

  • 120 ml suc de portocale

  • 120 g faina

  • 400 g piure de castane

  • 6 oua

  • 2 linguri unt

  • 2 linguri zahar pudra

  • 8 castane pentru ornat

Preparare:


Se amesteca galbenusurile cu 150 g zahar pana cand se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina si, treptat, amestecand de jos in sus, albusurile de ou batute spuma. Se unge cu unt o tava de copt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia preparata in tava si se niveleaza rapid cu ajutorul unei linguri. Se coace blatul la foc potrivit, 50 minute sau pana cand este rumenit uniform si ferm la apasare. Se scoate blatul din tava, dupa ce s-a racit putin, se pune pe o folie si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce este rece complet, se desface foaia rulata si se unge cu piure de castane. Se ruleaza la loc, se unge si pe deasupra cu piure de castane. Se trag niste linii decorative cu ajutorul unei furculite, se presara rulada cu zahar pudra si se orneaza cu castane. Se tine rulada la frigider inainte de servire. Cand se taie, trebuie avut grija ca pentru fiecare portie sa existe cate o castana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu