joi, 11 februarie 2010

Supa chinezeasca de pasare

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 91 / kj 382 / proteine 17 g / glucide 2 g / grasime 1g / colesterol 38 mg / sodiu 820 mg.

Ingrediente:
  • 250 g piept de pui fara piele si oase
  • 2 linguri de vin rosu sec
  • 100 g ciuperci champignon
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 l supa de pasare
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras sau un vatf de cutit ghimbir uscat, macinat
  • 1 lingura sos de soia
  • 100 g varza chinezeasca
  • 1/2 conserva de castane de apa, dupa preferinta

Preparare:

  1. Se taie pieptul de pui in felii, se amesteca cu vinul si se lasa 10 minute la marinat. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii. Firele de ceapa se curata, se spala si se taie in bucati lungi de 1 cm.
  2. Se da in clocot la foc mare supa de pasare cu ciupercile, ghimbirul si sosul de soia. Se curata varza, se spala si se taie in fasii late de 1 cm. Apoi, se taie castanele in felii subtiri.
  3. Se pun bucatile de piept de pui in supa care clocoteste. Dupa aproximativ 1 minut, se aduga ceapa, varza si castanele. Se mai lasa sa fiarba doar 5 minute, pentru ca varza sa ramana usor crocanta. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu