miercuri, 24 februarie 2010

Prajitura cu nuci III

Pentru 24 bucati:
FOILE:
  • 10 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • 4 linguri faina

CREMA:

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 300 g unt
  • 2 linguri faina

GLAZURA:

  • 200 g gem de caise
  • 2 linguri cacao

Preparare:

  • se bat bine albusurile (ca pentru bezea), se adauga zaharul, nuca macinata si la urma faina. Din compozitia se coc 4 foi pe dosul tavii, care trebuie unsa si tapetata cu faina.
  • pentru crema se freaca bine galbenusurile cu zaharul si 2 linguri de faina. Cratita se pune pe aragaz, la foc mic, si se amesteca in compozitie pana devine ca o smantana groasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu untul moale.
  • Se umplu foile cu crema preparata. Foaia de deasupra se unge cu gemul amestecat cu cacao. Se taie numai a doua zi.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu