vineri, 26 februarie 2010

Pandispan cu nuci si struguri

Pentru 8 portii:
Ingrediente:
  • 8 oua
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 8 linguri ulei
  • 1 cana faina
  • 1 cana nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Ornare:

  • 800 g struguri albi si negri

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 200 g zahar
  • 50 ml coniac
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara rasa

Preparare:

Se separa ouale, se bat albusurile pana cand spuma se tine bine de tel. Se pun la fiert apa, sucul de lamaie si zaharul. Cand siropul obtinut s-a ingrosat, se toarna fierbinte peste spuma de albusuri si se mai bate spuma cu mixerul inca 2-3 minute. Se dauga apoi, pe rand si treptat, coaja rasa de lamaie, uleiul, galbenusurile, nuca si faina in care s-a amestecat si praful de copt. In tot acest timp, compozitia se bate cu mixerul, pana cand devine omogena. Se unge o tava rotunda cu unt, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia. Se orneaza cu boabe de struguri albi si negri, mai mici. Se coace pandispanul la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca este copt la mijloc. Se lasa la racit, se presara cu zahar vanilat si se mai adauga boabe proaspete de struguri, mai mari. Inainte de servire, se toarna deasupra siropul obtinut prin fierberea timp de 5 minute a ingredientelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu