joi, 25 februarie 2010

Piept de pui la cuptor

Pentru 4 portii :
1 portie: kcal 382 / kj 1604 / proteine 45 g / glucide 18 g / grasime 10 g / colesterol 128 mg / sodiu 375 mg,
Ingrediente:
  • unt pentru uns forma
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri unt
  • 150 g paine proaspata rasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 1/2 lingurita maghiran uscat, maruntit
  • 1 varf de cutit cimbru uscat
  • piper negru
  • 4 bucati mari de piept de pui dezosat
  • sare
Preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se curata usturoiul si se toaca fin. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se caleste. Apoi se ia tigaia de pe foc.
  2. Se amesteca intr-o farfurie painea rasa, branza, patrunjelul, cimbrul si piperul. Se sareaza bucatile de carne si se dau pe rand prin untul cu usturoi. Se scurge surplusul de unt de pe ele. Apoi se dau bucatile prin amestecul de paine, acoperindu-le uniform. Daca este necesar se mai preseaza crusta cu mana.
  3. Se pun bucatile una langa alta in forma pregatita, se presara pe deasupra restul de paine rasa, se stropeste cu restul de unt.
  4. Se da la cuptor aproximativ 20-25 minute, sa se patrunda carnea si sa se rumeneasca usor. Se pune in farfurii si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu