miercuri, 10 februarie 2010

Supa de varza murata

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 503 / kj 2113 / proteine 17 g / glucide 23 g /grasime 33 g / colesterol 65 mg / sodiu 1993 mg.

Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 mar rascopt
  • 3 linguri ulei
  • 300 g varza murata
  • 1-2 cuisoare
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 l supa de pasare
  • sare, piper negru
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 400 g cartofi
  • 125 ml vin alb
  • 2 linguri smantana grasa
  • 250 g cabanos

Preparare:

  1. Se curata ceapa si se taie in cubulete. Se decojeste marul, se scot samburii si se taie in cubulete.
  2. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste ceapa. Se adauga marul si se tine 2-3 minute, fara sa se coloreze. Se adauga de asemenea varza murata taiata. Urmeaza cuisoarele, frunza de dafin si chimenul. Dupa 2-3 minute, se toarna supa peste ele si se condimenteaza cu sare, piper, boia si maghiran.
  3. Se curata cartofii, se rad si se adauga imediat. Se toarna vinul, se acopera cu un capac si se fierbe totul la foc mic timp de 25 de minute, amestecand din cand in cand.
  4. Pentru a-i da un gust mai fin, se adauga smantana grasa. Se gusta. Se scoate frunza de dafin. Se taie cabanosul in bucati mai mari si se adauga. Se imparte supa in 4 farfurii si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu