joi, 11 februarie 2010

Supa de peste condimentata

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 596 / kj 2503 / proteine 43 g / glucide 45 g / grasime 23 g / colesterol 161 mg / sodiu 175 mg.

Ingrediente:
  • 800 g file de peste (biban sau batog)
  • 1/2 lamaie
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1/2 l vin alb sec
  • 1,25 l supa de peste sau apa
  • 1 frunza dafin
  • piper negru
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 fire de patrunjel
  • 2 fire de tarhon

Preparare:

  1. Fileul de peste se taie cu un cutit ascutit in bucati mari, se stoarce lamaie peste el si se sareaza. Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete. Se curata ceapa si usturoiul; ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se curata prazul, se spala, se taie in rondele.
  2. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste ceapa. Se adauga prazul si usturoiul si se mai calesc un pic, apoi se adauga cubuletele de cartofi. Se stinge totul cu supa si vin si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic.
  3. Apoi se pun pestele si frunza de dafin. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si, in functie de sortimentul de peste, se mai lasa sa fiarba 8-10 minute.
  4. Intre timp se spala patrunjelul, se zvanta, se toaca si se amesteca in supa. Se spala si tarhonul, se zvanta si se rup frunzulitele. Cand supa este gata, se decoreaza cu frunzulite de tarhon si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu