joi, 11 februarie 2010

Supa de cascaval cu legume

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 461 / kj 1936 / proteine 22 g / glucide 30 g / grasime 26 g / colesterol 71 mg / sodiu 641 mg.

Ingrediente:
  • 2 tije de telina
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1 ardei gras verde mic
  • 1/2 conopida mica
  • 1/2 l supa de carne
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 3/4 l lapte
  • 150 g cascaval Cheddar ras pe razatoarea mare
  • praf de boia dulce

Preparare:

  1. Tijele de telina se curata si se spala, morcovii se razuiesc si se taie in bucati. Se curata ardeiul, se spala si se taie marunt, dupa ce se indeparteaza semintele si peretii albi despartitori. Conopida se curata, se spala si se taie in bucatele.
  2. Legumele se pun intr-o oala cu supa de carne si se lasa sa dea in clocot. Apoi se reduce focul, se acopera oala si se mai fierbe supa 10 minute.
  3. Intre timp, se incinge untul la foc potrivit si se aduga faina, frecand continuu. Se ia rantasul de pe foc si se stinge cu lapte, amestecand energic. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic 5 minute, amestecand continuu. In final, se pune cascavalul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste, fara a lasa compozitia sa fiarba.
  4. Supa de cascaval se pune in supa de legume si se amesteca bine. Se toarna in farfurii si se presara in fiecare putin praf de boia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu