marți, 9 februarie 2010

Tarta cu scoici

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 227 / kj 953 / proteine 12 g / glucide 3 g / grasime 18 g / colesterol 279 mg / sodiu 163 mg

ATENTIE: scoicile care sunt deschise inainte de fierbere si cele care nu s-au deschis dupa fierbere se arunca.

Ingrediente:
  • 800 g scoici, midii sau 200 g scoici congelate
  • 1/4 l apa
  • 300 g spanac congelat
  • sare
  • piper
  • 2 varfuri de cutit nucsoara
  • 2 oua
  • 125 ml smantana grasa
  • 1-2 linguri pesmet alb
  • 1 varf de cutit tarhon uscat
  • unt pentru forme

Preparare:

  1. Scoicile proaspete se spala bine si se freaca cu peria. Se fierb intr-un sfert de litru de apa 5-6 minute, la foc iute, intr-o oala acoperita. Din cand in cand se scutura oala.
  2. Se preincalzeste cuptorul la 125 grade. Se pune spanacul nedecongelat intr-o oala cu putina apa si se fierbe la foc mic, 5-10 minute. Se scurge si se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.
  3. Se amesteca apoi ouale cu spanacul, smantana grasa si pesmetul. Se scot scicile din oala, se indeparteaza cochiliile si se pun in amestec. Se mai adauga sare si tarhon dupa gust.
  4. Se ung bine formele. Se umplu pe trei sferturi si se tin 20 minute la cuptor, in bain-marie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu