miercuri, 10 februarie 2010

Supa crema de dovleac


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 210 / kj 882 / proteine 4 g / glucide 7 g / grasime 18 g / colesterol 55 mg / sodiu 1157 mg.

BINE DE STIUT: puteti folosi, in loc de supa de carne, supa de legume, in cazul in care aveti un vegetarian la masa.

Ingrediente:


  • 400 g dovleac, fara coaja si seminte

  • 1 ceapa mica

  • 1 lingura unt

  • 630 ml apa

  • 1 l supa de carne

  • 130 ml smantana

  • sare

  • boia iute

  • 4 linguri smantana grasa

Preparare:



  1. Dovleacul se taie in cubulete. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o oala si se caleste ceapa, pana devine sticloasa.

  2. Se pune dovleacul si se adauga apa. Apoi se toarna supa de carne, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 15 minute.

  3. Se face supa piure cu mixerul si se trece, optional, prin strecuratoare. Apoi se adauga smantana. In final, se drege gustul cu putina boia iute si cu sare si se mai da intr-un clocot.

  4. Se pune supa crema in farfurii. Se adauga la fiecare farfurie cate o lingura de smantana grasa, aranjand-o putin cu varful cutitului, si serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu