miercuri, 24 februarie 2010

Prajitura cu nuci II

Pentru 8 portii
+ 2 ore la frigider
ALUATUL:
  • 250 g nuci prajite si macinate
  • 600 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • sare

UMPLUTURA:

  • 650 ml lapte
  • 175 g zahar
  • 50 g amidon de porumb
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

ORNARE:

  • 125 g frisca
  • 1 lingura zahar tos
  • miez de nuca caramelizat

Preparare:

  • se amesteca nucile macinate cu faina, zaharul si sarea. Se adauga untul, oul batut putin si esenta de vanilie. Se amesteca ingredientele putin, nu se framanta si se pune aluatul obtinut la frigider. (se poate pastra la frigider maximum 48 ore). Se scoate aluatul din frigider si se intinde un blat intr-o tava rotunda. Se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute sau pana cand este rumenit uniform. Se lasa blatul la racit, apoi se taie in doua.
  • Intre timp se pregateste umplutura: se incalzesc 500 ml lapte si cand incepe sa clocoteasca, se adauga zaharul, amidonul, treptat, laptele ramas si se toarna acest amestec peste galbenusurile batute. Se amesteca bine pentru omogenizare si se pune din nou pe foc potrivit, 10 minute, amestecand continuu. Se ia vasul de pe foc, se lasa 5 minute la racit si apoi se adauga untul si vanilia. Se amesteca si se lasa la racit. Cand este rece, se umplu foile si se orneaza cu frisca si nuci caramelizate. Se tine prajitura la frigider cel putin 2 ore inainte de a o servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu