joi, 18 februarie 2010

Pastrav de crescatorie la cuptor

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 537 , kj 2255 , proteine 81 g, glucide 9 g, grasime 9 g, colesterol 224 mg, sodiu 172 mg.

Ingrediente:
  • 2 pastravi curatati
  • 1 lamaie
  • sare
  • 2 cepe
  • 2 fire de praz
  • 3-4 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • unt pentru uns forma
  • 1/4 l vin alb sec
  • piper

Preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se spala pastravii si se zvanta. Se stoarce lamaia, se toarna zeama peste peste si se sareaza.
  2. Se curata cepele, se taie pe din doua, apoi se taie solzisori. Se curata prazul, se spala, se taie in rondele. Se spala rosiile, se zvanta si se taie in felii. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca.
  3. Se unge cu unt o forma de copt lunguiata. Se pun in ea solzisorii de ceapa, jumatate din rondelele de praz, apoi se aseaza pestele si se presara pe deasupra restul de praz, rosiile si patrunjelul. Se stropeste cu vin, se condimenteaza cu sare si piper.
  4. Se da pestele 30-35 minute la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu