marți, 9 februarie 2010

Minitarte

Pentru 18 bucati: 1 bucata: kcal 36 / kj 151 / proteine 2 g / glucide 1g / grasime 3 g / colesterol 57 mg / sodiu 34 mg

BINE DE STIUT: aceste minitarte sunt foarte potrivite pentru petreceri. Pot fi servite si consumate mult mai simplu decat gustarile sub forma de bucati mari.

Ingrediente:
  • 1 lingura unt sau margarina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa verde mica
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • 60 g cascaval Cheddar
  • sare
  • piper negru

Preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se unge cu putin unt o tava in care sa incapa 24 de minibriose. Se spala ardeiul gras, se zvanta, se scot semintele si peretii albi despatitori, apoi se taie marunt. Se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se topeste restul de unt la foc potrivit, apoi se adauga ardeiul si ceapa. Se calesc toate impreuna, aprox. 5 minute. Apoi se ia cratita de pe foc si se lasa compozitia la racit.
  2. Se amesteca intr-un vas ouale, laptele, branza, sarea si piperul. Se inglobeaza in amestec ceapa si ardeiul calite. Se pune cate o lingura de aluat in cate un locas (cantitatea ajunge pentru 18-22 de bucati)
  3. Se da la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand se intareste compozitia. Apoi se lasa 1 minut la racit si se desprind tartele usor din tava, cu un cutit. Se aseaza pe un platou si se servesc calde sau reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu