joi, 25 februarie 2010

Piept de pui cu rondele de mar

Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 339 / kj 1424 / proteine 41 g / glucide 14 g / grasime 12 g / colesterol 127 mg / sodiu 204 mg.
PROPUNERE DE SERVIRE:
O garnitura gustoasa la acest fel preparat rapid sunt cartofii noi fierti, tavaliti in unt si presarati cu patrunjel.
Ingrediente:
  • 4 bucati mari de piept de pui dezosat
  • sare
  • piper negru
  • 2 mere
  • 2 linguri de unt sau margarina
  • 1 lingura ulei
  • 125 ml supa de pasare
  • 4 linguri smantana semi-grasa
  • 1/2 lingurita cimbru uscat, maruntit
  • 125 ml suc de mere
  • 1 lingurita amidon alimentar

Preparare:

  1. Se sareaza si se pipereaza carnea. Se scobesc merele nedecojite, pentru a indeparta semintele, apoi se taie in rondele groase. Se incinge 1 lingura unt intr-o tigaie mare, se pun merele in el si se calesc, se intorc o data. Se scot cu spumiera si se pastreaza acoperite la cald.
  2. Restul de unt si uleiul se incalzesc in aceeasi tigaie la foc potrivit. Se pun bucatile de piept si se prajesc pe fiecare parte, pana se rumenesc. Cand carnea este facuta, se scoate cu spumiera din tigaie si se pastreaza pe un platou, acoperita la cald.
  3. Se toarna in vas supa, smantana, cimbrul, si se lasa sa dea in clocot. Se freaca sucul de mere cu amidonul intr-un vas mic, se toarna peste sosul din tigaie si se continua fierberea, amestecand continuu, pana se leaga sosul. Se toarna peste bucatile de piept, se aranjeaza impreuna cu rondelele de mar si se servesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu