vineri, 19 februarie 2010

Creveti cu sos de ciuperci

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 459 , kj 1928 , proteine 20 g , glucide 8 g , grasime 34 g , colesterol 204 mg , sodiu 154 mg.

Ingrediente:
  • 1 ceapa mica
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 350 g creveti mari, cruzi, decorticati fara intestin; decongelati sau proaspeti
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite boia
  • 175 ml vin alb sec
  • 175 ml smantana semi-grasa
  • 125 g smantana fermentata
  • 4-6 picaturi sos Tabasco
  • sare
  • fire de patrunjel, dupa gust

Preparare:

  1. Se curata cepele si se toaca. Se curata ciupercile se spala si se taie. Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc potrivit. Se adauga crevetii si se calesc aproximativ 2 minute, pana devin rozalii. Se scot cu spumiera si se pun deoparte.
  2. Se adauga uleiul in tigaie, se incinge. Se pune ceapa si se caleste 5 minute, sa se inmoaie. Apoi se adauga ciupercile si se mai lasa 4 minute cu tigaia acoperita, ca sa se patrunda bine. Se amesteca din cand in cand.
  3. Se presara faina si boia peste ciuperci si se amesteca bine. Se torna incet vinul peste compozitie si se lasa sa dea in clocot la foc mic, amestecand continuu. Cand sosul s-a legat, se inglobeaza smantana si se mai incinge, dar nu se fierbe.
  4. Se reduce focul si se adauga smantana fermentata, sosul Tabasco si crevetii. Se infierbanta, amestecand continuu, 1 minut. Se spala patrunjelul si se zvanta. Se condimenteaza crevetii cu sare, se aseaza pe un platou si se orneaza cu patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu