miercuri, 10 februarie 2010

Supa crema de morcovi

Pentru 6 portii: 1 portie: kcal 85 / kj 357 / proteine 3 g / glucide 14 g / grasime 3 g / colesterol 9 mg / sodiu 371 mg.

Ingrediente:
  • 4 morcovi mijlocii
  • 1 ceapa medie
  • 1 tija de telina mijlocie
  • 3/4 - 1 l supa de pasare
  • 3 linguri orez cu bob lung
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita de zahar, dupa gust
  • 125 ml lapte
  • 125 g smantana
  • sare
  • ardei gras taiat cubulete, dupa gust

Preparare:

  1. Se razuiesc morcovii, se curata ceapa, tija de telina si se spala. Legumele se taie apoi in bucati. Se pun la fiert cu supa, orezul, boiaua iute si, optional, cu zahar, si se lasa sa dea un clocot la foc mare.
  2. Se reduce temperatura si se continua fierberea cu oala acoperita 15-20 minute. La sfarsit, se adauga laptele si smantana, apoi, din supa se face o crema, cu mixerul. La nevoie, se mai adauga supa.
  3. Se potriveste gustul cu sare si un adaos de boia iute. Se mai infierbanta o adata la foc mic, fara a da in clocot. Se imparte si farfurii si se decoreaza cu cubulete de ardei gras. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu