marți, 9 februarie 2010

Saltimbocca

Pentru 8 portii : 1 portie: kcal 231 / kj 970 / proteine 26 g / glucide 1 g / grasimi 11 g / colesterol 101 mg / sodiu 205 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: acest fel se serveste cel mai bine cu bagheta de paine alba.

Ingrediente:
  • 4 felii de jambon
  • 8 frunze de salvie
  • 8 felii de snitel de vitel foarte subtiri
  • piper negru
  • 2 linguri de vin rosu
  • 125 ml smantana
  • sare

Preparare:

  1. Se taie feliile de jambon pe jumatate. Se spala frunzele de salvie si se zvanta bine. Se pipereaza dupa gust feliile de snitel si se aseaza peste fiecare dintre ele cate o bucata de jambon si cate o frunza de salvie. Apoi se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare.
  2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se prajesc rulourile de snitele pe fiecare parte, cate 2 minute. Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald.
  3. Se varsa uleiul ce prisoseste in tigaie, iar apoi se stinge sosul de prajeala cu vin si cu smantana. Sosul rezultat se potriveste din sare si se pipereaza dupa gust.
  4. Se aseaza rulourile se snitele pe 4 farfurii, se toarna sosul pe deasupra si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu